ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Es preveuen més detencions durant les properes hores per l'afer BPA

www.andorradifusio.ad

La investigació policial sobre l'afer BPA continua oberta i durant les properes hores es podrien produir més detencions. Ahir va ser detingut el conseller delegat de BPA, Joan Pau Miquel, acusat d´un presumpte delicte de blanqueig continuat de capitals.

Jornada d'intensa activitat per intentar salvar BPA. No només a l'interior de les instal·lacions de l'entitat sinó també a l'exterior. Els propietaris del banc, Higini i Ramon Cierco, cessats del consell d'administració, s´han trobat aquesta tarda amb l´advocat de l´entitat, Jaume Bartumeu, a Andorra la Vella.

La investigació policial continua en curs i durant les properes hores es podrien produir més detencions. Ahir a la nit Joan Pau Miquel va ser detingut, per presumpte blanqueig continuat de capitals. Miquel, que ja ha declarat davant la policia, era el màxim directiu del banc fins dimecres, dia en què va ser destituït per l´INAF. La de Miquel és la primera detenció que s´ha efectuat des que es va conèixer que el FinCen dels Estats Units acusava l´entitat financera de possible blanqueig de diners provinents de Veneçuela, la Xina, Rússia i Mèxic. Una acusació que se suma a 22 més que des del 2002 ha fet el Tresor americà contra bancs de tot el món per blanqueig de capitals.

Pel que fa a l´operativa del banc, l´activitat ha estat intensa a les oficines de l´entitat. Avui els treballadors han seguit recopilant els justificants de les retirades d´efectiu i les transferències superiors a 30.000 euros fetes pels clients des del dia 10. Ho han fet supervisats per tècnics de l´INAF i l´objectiu seria demostrar la bona pràctica de l´entitat de cara a operadors exteriors.

D´altra banda, la possibilitat d´una multa milionària per part dels Estats Units, i sobretot el fet de no saber-ne l´import, seria el principal escull perquè alguna altra entitat bancària absorbís BPA.

Informa: A. G. Nandín / A.Lladó Locució: Rubén Carcellé

Comparteix:

3.236.132.132