L'esborrany del nou codi de circulació proposa els 16 anys com a edat mínima per portar patinet elèctric

www.andorradifusio.ad

L'esborrany del nou codi de circulació preveu que l'edat mínima per circular amb patinets elèctrics sigui de 16 anys, en prohibeix utilitzar-los per voreres, places i zones de vianants i en zones interurbanes només es pot fer servir per vies ciclistes o carrils bici.

El nou codi de circulació posarà fil a l'agulla a la regulació sobre l'ús del patinet elèctric a la via pública.

El Govern està treballant en la reglamentació i en unes setmanes passarà als grups parlamentaris l'esborrany, segons ha informat el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, en sortir de la reunió de la Taula de mobilitat d'aquest divendres al matí. Manifesta que ja es preveu que "un vehicle, com una bicileta, ha d'anar ben senyalitzat, amb casc i en zones específiques per circular".

Segons ha pogut saber Ràdio i Televisió d'Andorra, l'esborrany estableix en 16 anys l'edat mínima per poder circular amb patinet elèctric, definit al nou codi com a vehicle de mobilitat personal. En cas dels menors de 16 anys podrien utilitzar-lo en espais tancats al trànsit i amb l'obligatorietat de dur casc.

El text provisional prohibeix la circulació dels patinets per voreres, places, jardins i espais de vianants. En zones interurbanes únicament podrien circular en vies ciclistes, carrils-bicis o voreres bici, i sempre amb casc. També podrien fer-ho en aquests espais habilitats en zones urbanes, amb l'afegit de poder desplaçar-se per la part dreta de la calçada, a una distància de seguretat dels vehicles estacionats.

L'esborrany també fa referència als menors de 10 anys que portin patins i monopatins sense motor. Aquests podrien circular per les voreres acompanyats per un major d'edat i a una velocitat adequada al pas de persones. 

Informa: Sergi Cano-Anna Pifarré
Imatges: Vicente Bellot-Arxiu RTVA

Comparteix:

Medi Ambient vol impulsar un petit parc fotovoltaic en alçada com a prova pilot 'Els fills dels miners d'Adrall', una història real de supervivència en una època de misèria