ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Escaldes-Engordany i Andorra la Vella tindran dispositius antiterroristes

www.andorradifusio.ad

Els comuns d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany ja han tret a concurs el muntatge i posada en funcionament dels dispositius antiterroristes a les avingudes Meritxell i Carlemany. Mentre que el d'Escaldes ha previst una partida de mig milió d'euros el de la capital només en preveu 50.000 perquè ja disposa de mobiliari urbà de reserva que pot fer de barrera.

Fins al 24 de maig les empreses interessades podran presentar les propostes que hauran de preveure elements fixos i mòbils destinats a bloquejar el pas de vehicles no autoritzats a diferents punts de les zones comercials de les avingudes Meritxell i Carlemany.

El pressupost inicial que Escaldes-Engordany hi destina és de mig milió d'euros. La capital, de moment, ha dotat el projecte amb 50.000, però no descarta augmentar aquesta quantitat. Cal tenir en compte que ja disposa de força elements, com ara jardineres, que es poden utilitzar per barrar el pas.

Aprofitant els treballs en aquestes vies la policia ha cregut convenient actuar-hi. S'ha de preveure també el pas dels cossos de seguretat en el cas que hi hagi un incident que no sigui terrorista.

Des de la capital informen que de moment no hi ha una data precisa per tenir instal·lat tot el dispositiu antiterrorista a les dues parròquies. Tot dependrà del tipus de projecte que les empreses presentin al concurs i dels treballs que calgui fer-hi.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Kevin Ribeiro
Locució: Laura Massegú

Comparteix: