ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Escaldes-Engordany busca la manera d'augmentar la representació comunal a Capesa

www.andorradifusio.ad

Escaldes-Engordany estudia un canvi dels estatuts de Capesa per poder convocar una assemblea extraordinària sense el quòrum de representativitat del 51%. Des de la minoria comunal demanen més implicació al comú, alhora que voldrien que tingués més participació en l'ens. 

La minoria comunal d'Escaldes-Engordany vol que el comú augmenti la seva participació a Capesa. Per això ha demanat que expressi per escrit la voluntat d'adquirir el màxim nombre d'accions, així com també que demani als accionistes més implicació per poder dur a terme una junta extraordinària. La consellera socialdemòcrata, Cèlia Vendrell, ha criticat la manca de voluntat del comú per convocar-la. "S'ha intentat ambdues vegades des de Capesa de fer una junta de socis extraordinària i cap de les dues vegades s'ha assolit l'objectiu perquè no hi havia el quòrum suficient", recorda Vendrell, qui demana ara al comú "que lideri aquesta demanda".

Des del costat liberal consideren que el comú hauria d'arribar, almenys, al 37,5% de les accions, per aconseguir un tercer representant al consell d'administració. Aposten per aconseguir la delegació de vot del màxim nombre de petits accionistes. "El moment que s'arribi, només una vegada, al 51% ja es pot fer un canvi d'estatuts, una ampliació d'accions, moltes coses... Però mentre no s'arribi, tenim un problema gran", reconeix el conseller de Liberals, Higini Martínez-Illescas.

El cònsol menor i president de Capesa, Marc Calvet, ha recordat que són uns 800 accionistes i que no és fàcil arribar al 51% de representativitat. Per això ha demanat un canvi d'estatuts, que permeti alleugerir el quòrum de convocatòria per a una assemblea extraordinària.

Segons Calvet, han demanat que la presidència de Capesa la tingui sempre el comú i ha recordat que s'ha fet un esforç per posar al dia la llista d'accionistes, ja que hi ha hagut molts problemes per regular les participacions de persones que han mort. Ara la prioritat és tenir acabada la nova ETAP a finals d'aquest any.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Guillem Casal

Comparteix: