ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Escaldes-Engordany comença el procés per modificar el pla d'urbanisme i crear un gran espai verd al Clot d'Emprivat

www.andorradifusio.ad

Escaldes-Engordany s'ha decidit a guanyar terreny verd al Clot d'Emprivat per convertir-lo en un pulmó verd, com té Andorra la Vella. Després de contactar amb alguns propietaris, ha iniciat el procés per modificar el pla d’urbanisme. 

Com va avançar el passat mes d'abril al programa d'RNA 'Els matins de la Nacional', d'entrada alliberarà un mínim del 50% de les parcel·les en planta baixa. L'únic canvi en l'edificabilitat és que de la quinzena a la vintena planta tindran un 5% més d’ocupació, o sigui, que les torres seran més amples en alçada.

L'espai de cessió serà d’ús públic. Així es preveu evitar la proliferació d'aquest tipus de construcció sense benefici afegit per a la població. 

La cònsol major, Rosa Gili, ha remarcat que amb la construcció de les torres "ha canviat el paisatge i es perd el sòl" i, "ja que això és una realitat, el que proposem ara és modificar la forma d’aquestes torres amb poca afectació per permetre alliberar molt més espai a baix". Gili ha afegit que agrupant els terrenys prop del Prat del Roure es podria aconseguir un espai equivalent al Parc Central d’Andorra la Vella.

Informa: Redacció

Comparteix: