ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Escaldes-Engordany destinarà 600.000 euros a ajuts directes a les empreses i autònoms més afectats pel coronavirus

www.andorradifusio.ad

600.000 euros d'ajudes directes a empreses i autònoms. És la quantitat que Escaldes-Engordany destinarà per reactivar l'economia de la parròquia i evitar la pèrdua de llocs de treball. Destaca la devolució de la taxa de radicació a les societats que hagin perdut part del negoci per la Covid, així com la bonificació del preu públic de terrasses. 

Després de presentar fa una setmana les ajudes directes per a la ciutadania, el Comú d'Escaldes-Engordany ha detallat aquest dimecres la taula de subvencions i bonificacions per a les empreses i autònoms que s'han vist més afectats per la pandèmia de la Covid-19.

D'una banda, es retornarà el 100% de la taxa de radicació a les societats que hagin vist reduïda la seva facturació un 35% o més en comparació amb el 2019 i es bonificarà la totalitat de la taxa de terrasses a aquells establiments que hagin ampliat l'espai exterior en no poder utilitzar l'interior.

Pel que fa a subvencions, se n'ha previst una de directa per a les empreses de guarda d'infants amb un límit de 15.000 euros i una bateria especialment dirigida a reactivar l'economia de petites i mitjanes empreses: 2.000 euros per a l'impuls de les noves tecnologies i que puguin implantar el teletreball, per a programes de formació i reciclatge del personal i per a la contractació d'assessorament extern.

Tot plegat, ha manifestat el cònsol menor i conseller de Finances, Joaquim Dolsa, amb l'objectiu d'ajudar el teixit empresarial de la parròquia, "reactivar l'economia, conservar llocs de treball i evitar el tacament de les empreses".  

Les condicions per beneficiar-se d'aquestes ajudes són d'una facturació màxima de 450.000 euros per a la majoria d'activitats i 900.000 euros per a les estrictament comercials, i que totes hagin vist reduïda la seva activitat durant els darrers mesos almenys un 35%. Uns llindars que es poden revisar, si cal.

A més, es tracta d'unes ajudes immediates que es podrien ampliar l'any vinent, un cop es tingui una radiografia més exacta de la situació empresarial.

El Comú escaldenc espera aprovar aquest dijous aquesta ordinació, que disposa d'un pressupost de 600.000 euros per als mesos que queden de 2020, la majoria previstos pel paquet de bonificacions. 

Informa: Laura Massegú
Imatge: Sergi Linares

Comparteix:

18.204.42.98