ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Escaldes-Engordany donarà xecs de 12 euros l'hora per contractar guardes a domicili per a nens menors d'1 any

www.andorradifusio.ad

L'escola bressol comunal d'Escaldes-Engordany obrirà el 2 de juny amb capacitat per a 28 infants. A més, el comú donarà xecs de 12 euros per hora per contractar guardes per a infants menors d'1 any a domicili.

El 2 de juny és la data d'obertura per al servei de l'escola bressol comunal d'Escaldes-Engordany. Es treballa en un reglament per als pares dels infants de fins a 3 anys per tal que es compleixin les mesures sanitàries decretades des de l'executiu.

La capacitat serà de 28 infants, amb 4 usuaris per cada 20 m2, i amb dues educadores per centrar i prioritzar l'atenció al nen.

Des de la conselleria de la Infància comunal es tornarà a parlar amb les famílies dilluns per determinar els horaris que necessiten.

La novetat que ha introduït el comú és el xec per a la guarda a domicili de 12€ l'hora. Amb ell les famílies de nens menors d'1 any que no poden accedir encara a l'escola bressol per motius de seguretat sanitària, podran fer front a la despesa que suposa aquest servei.

No hi ha límit de mínim o màxims d'hores subvencionades i tampoc s'imposarà a la persona que s'encarregui de l'infant. Es dona llibertat a la família per escollir-la, ha explicat la consellera de Gent Gran, Infància i Recursos Humans, Magda Mata.

El comú farà el 28 i 29 d'aquest mes una formació específica a les persones que es dediquin a la guarda a domicili; a més de disposar de l'assessorament de l'equip de les escoles bressol comunals.

Pel que fa a l'import d'aquesta inversió prevista pel comú, la cònsol major, Rosa Gili, diu que encara no hi ha una xifra tancada a l'espera del pressupost comunal del 2020 que en principi es podria aprovar a final d'aquest mes.

El servei de guarda a domicili es deixa obert per a infants fins a 3 anys també. El comú ha constatat que hi ha famílies que encara no se senten prou tranquil·les portant els fills a l'escola bressol i prefereixen mantenir-los a casa.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Kevin Ribeiro

Comparteix:

18.208.202.194