ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Escaldes-Engordany estudia construir pisos de lloguer assequible en dos punts de la parròquia

www.andorradifusio.ad

Escaldes-Engordany construirà pisos de lloguer assequible en terrenys comunals. El projecte encara està en un estadi inicial, però des d'Urbanisme es treballa en dues possibles ubicacions prop del centre: prop de l'antic cementiri i a l'inici de la carretera d'Engolasters. 

La manca d'habitatge de lloguer és un dels principals problemes del país. Sobretot a parròquies centrals, on el mercat és limitat i el preu és més elevat. Per aturar això, el comú d'Escaldes-Engordany construirà pisos de lloguer a preu raonable.

El departament d'Urbanisme encara està treballant per definir la quantitat d'immobles que podrien fer, però l'objectiu és acollir el màxim nombre de famílies possible. El que sí que tenen pràcticament definit són les dues possibles ubicacions. De moment, es parla dels voltants de l'antic cementiri de la parròquia i el tram inicial de la carretera d'Engolasters. Tots dos, terrenys comunals. 

També està per definir com es finançarà el projecte. Des d'Urbanisme asseguren que la millor opció seria que el comú fes un esforç de tresoreria i pagués l'obra sense la necessitat d'apostar per la concessió. Tot i això, aquest és un punt encara a debatre i on no hi ha una decisió presa. El que queda clar és que el preu estarà entre els 300 i els 800 euros, en funció del pis, i que seria Afers Socials qui adjudiqués el lloguer en funció de la situació econòmica de qui el sol·liciti. 

Informa: Òscar Serrano
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix: