ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Escaldes-Engordany reparteix unes 2.000 racions d'escudella

www.andorradifusio.ad

Aquest dijous també s'han servit plats d'escudella a la plaça dels Dos Valires d'Escaldes-Engordany. En aquest cas n'han preparat unes 2.000 racions.

Com mana la tradició, de matinada ha començat la feina per portar el plat d'escudella a taula a Escaldes-Engordany.

L'Associació d'Amics del Pont dels Escalls s'encarrega des de l'any 1983 d'organitzar la tradicional jornada. Enguany s'han repartit unes 2.000 racions.

Hi ha hagut cues a la plaça dels Dos Valires per poder gaudir de l'escudella de Sant Antoni escaldenca.

Qualsevol estri era bo per emportar-se un tast del tradicional menjar, que s'ha començat a preparar a les 6.30h. Tres hores abans els Amics del Pont dels Escalls encenien els focs. Feina d'hores per gaudir d'un plat calent, en què no falta de res.

El president de l'associació, Joan Anton Garcia, assegura que "no hi ha massa secret: uns bons condiments del país, i molt d'amor i afecte fent l'escudella". 

Les autoritats comunals no han volgut perdre's la tradicional cita, que ha aplegat centenars de persones per seguir la tradició. la cònsol major, Trini Marín, que enguany viu la darrera escudellada com a mandatària comunal, ha volgut agrair a l'associació que hagi fet perdurar la tradició durant els 36 anys que s'ha anat celebrant.

La propera trobada amb les tradicions a Escaldes-Engordany arribarà el 3 de febrer, amb la celebració dels Encants de Sant Antoni a la plaça de l'Església de Sant Pere Màrtir i amb la participació de l'Esbart Santa Anna.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Sergi Linares

Comparteix: