ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Escaldes-Engordany torna a dedicar un cap de setmana a l'art del vidre

Escaldes-Engordany celebrarà les onzenes Jornades Arts del

Escaldes-Engordany celebrarà les onzenes Jornades Arts del Vidre entre el 14 i el 17 d'octubre.

Exposicions, demostracions de professionals, una xerrada o espectacles al carrer seran les propostes que el públic podrà gaudir en una iniciativa dedicada a "donar visibilitat a tècniques que van desapareixent" i que tenen poca presència, tal com ha manifestat la cap del departament de Cultura, Anna Garcia.

Cada dos anys aquestes jornades conviden un artista de renom i aquest any és Sofia Villamarín, una artista argentina amb una dilatada experiència. Ella serà l'encarregada d'oferir un taller de grisalla i una conferència titulada 'La grisalla i la seva vigència en l'art contemporani'.

El cap de setmana a la plaça Coprínceps es podrà gaudir de demostracions interactives. Hi haurà les propostes de Ferran Collado sobre bufat de vidre, la del vitraller Xavier Asensio i una demostració de confecció i decoració de boles de Nadal a càrrec d'Ana Llavador.  També s'ha programat un espectacle de carrer que ha creat especialment per a l'esdeveniment l'artista Lluís Casahuga.

'Vidre i cuina, el doble significat dels utensilis de cuina', és una altra de les activitats i se centrarà en explicar com el vidre inspira xefs de la parròquia. Paral·lelament es podran visitar al Centre d'Art d'Escaldes-Engordany la mostra dels treballs dels alumnes del Taller tèxtil i de vidre i l'exposició dels vitrallers. En aquesta darrera es veuran treballs d'artistes com Esther Aliu, Lara Fluxà, Natalia Fürts, Clotilde Gontel, Sofia Plana, Pròsper Riba, Mayte Estévez i Carlos Fernández.

El conseller de Vida Cultural, Valentí Closa, ha remarcat la voluntat de donar cabuda als alumnes del taller en una proposta que pren el relleu a l'exposició sobre Toulouse Lautrec

Informa: Agència ANA - Redacció
Fotografia: Agència ANA

Comparteix: