ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

L'Escena Nacional col·laborarà amb Carmen Machi en la seva aposta per les coproduccions

www.andorradifusio.ad

L'Escena Nacional manté l'estratègia d'impulsar coproduccions amb companyies estrangeres. Cinc són les produccions triades per a la temporada 2019-2020 d'entre la vintena de propostes rebudes. Destaca "Prostitución", amb Carmen Machi. L'obertura a l'espai francès és un objectiu que es vol impulsar.

"Èxit (Els 10 manaments)", "Clementina", "Com menja un caníbal", "Prostitución", amb Carmen Machi, i "De quin color és un petó", espectacle que ja ha tingut recorregut al país, són les cinc produccions que impulsa l'Escena Nacional per al període 2019-2020.

Les cinc han estat les escollides per la direcció artístics entre una vintena de propostes, xifra rècord. "Les hem multiplicat per tres aquest any", diu el director artístic Alfons Casal destacant que "el fet de crear xarxa i donar-nos a conèixer fora ha facilitat aquets camí".

Les produccions es representaran a Andorra, al Teatre de les Fontetes de la Massana i a l'Auditori Claror de Sant Julià de Lòria.

"Com menja un caníbal" és la més ambiciosa, amb deu actors en escena. "Prostitución", té representacions confirmades l'any vinent a la Sala Principal del Teatro Español i una gira pel país veí, que farà aturada també a Sant Julià.

Proper objectiu: França

L'obertura a França és un dels objectius de l'Escena Nacional. La ministra de Cultura, Sílvia Riva, ha indicat que es van reunir amb l'ambaixadora francesa, "que es va posar a disposició". "Recollirem el guant perquè ens faciliti els contactes i tenir més eines per crear xarxa per l'altra banda", ha dit.

L'Escena Nacional manté el pressupost de l'any passat, al voltant dels 70.000 euros, tot i que ha perdut un dels patrons tradicionals. Segueixen el Govern i el comú de la Massana, amb el de Sant Julià com a soci col·laborador.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Sergi Linares - Arxiu RTVA

Comparteix:

3.94.202.172