ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

L'Escola Andorrana representarà la Universitat d'Andorra en la lliga de debat de la Xarxa Vives a Tarragona

www.andorradifusio.ad

Els estudiants de l'escola andorrana de batxillerat representaran la Universitat d'Andorra en la lliga de debat de la Xarxa Vives. Ho faran després de proclamar-se vencedors en una competició en la qual han participat quatre escoles distribuïdes en 8 equips.

Un equip de l'escola andorrana de batxillerat s'ha proclamat campió de la lliga de debat de secundària i batxillerat i representarà la Universitat d'Andorra a la fase final.

En aquesta primera fase de la lliga han participat dos equips per escola, amb la presència del Lycée, el col·legi Sant Ermengol i el María Moliner.

Precisament els finalistes van ser dos equips de l'Escola Andorrana, que van disputar una final igualada, on l'equip guanyador va defensar l'opinió a favor de la tecnologia i el contrincant, en contra.

El jurat, que valora la recerca d'informació prèvia, la força dels arguments, la capacitat crítica i la improvisació dels participants, va tenir feina per escollir el vencedor, que només va guanyar per una centèsima.

Anna Bartolomé, representant de l'equip vencedor, opina que "hem guanyat tots perquè realment el que volíem era una final andorrana contra andorrana perquè hem treballat conjuntament". En aquest sentit afegeix que "la victòria també ha estat gràcies a ells". "La final ha estat super ajustada i, per tant, ens la mereixíem tots".

Els vencedors de l'Escola Andorra hauran de competir a la fase final amb representants de més de vint universitats de la Xarxa Vives.

El cap de jutges, Iñaki Rubio, explica que "en la fase final hi ha instituts de tots els llocs de parla catalana pràcticament. Des d'Alacant, València, Castelló, Tarragona, Barcelona, Mallorca..." I, per tant, "són els millors equips que han lluitat per cada una de les universitats i s'enfrontaran a una competició de molt nivell".

L'última fase tindrà lloc a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona del 22 al 24 d'abril, on hauran de defensar una altre vegada si la tecnologia augmenta la felicitat.

Informa: Sergi Expósito
Imatges: Txema Galilea

Comparteix:

3.235.137.159