ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els escolars d'Ordino proposen el projecte Fam Zero per aprofitar l'excedent de la cantina

www.andorradifusio.ad

A punt d'acabar el curs els consells d'infants als comuns aprofiten per fer balanç de la seva política. Enguany a Ordino han replantat un terreny que havia estat un abocador i han netejat la parròquia. Per al curs vinent volen posar en marxa un projecte per aprofitar l'excedent de menjar de la cantina de l'escola.

Aquest dimarts ha estat dia de balanç de mandat dels joves consellers de les escoles Germans Riba, un dia per explicar quines propostes han proliferat aquest curs i quines queden pendents per setembre.

Des de l'escola andorrana s'ha fet una brigada de neteja en què han recollit més de sis quilos de brossa pels volts del poble on han pogut constatar que la gent que fuma tira la burilla a terra, explica l'alumne Pol Domínguez.

Per al curs vinent han convingut a implicar-se en una prova pilot de Fam Zero, que consisteix a repartir l'excedent del menjador entre la gent que viu sola o necessitada, així que cada dia portaran els àpats a un punt de recollida que serà la casa pairal, diu Noa Lorenzo.

Per a una parròquia més verda i sostenible, els alumnes de l'escola francesa, Guillem Babot i Pablo Carrascosa, exposen com han fet una plantada de mig centenar de pins negres on abans hi havia un abocador.

Vuitanta-cinc alumnes, trenta-cinc de l’escola francesa, i cinquanta de 3r i 6è de l’escola andorrana de primària, han comparegut davant dels cònsols per fer el balanç de les propostes realitzades.

Aviat acabaran el curs amb el repte de continuar millorant la parròquia el curs següent, tot i que això ja serà del relleu que vindrà.

Informa: Rosa Alberch 
Imatges: Vicente Bellot

Comparteix: