ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Les escoles bressol públiques reivindiquen mascaretes transparents homologades per no dificultar l'aprenentatge dels infants

www.andorradifusio.ad

Així com s'ha fet a les escoles, el ministeri de Salut treballa en la possibilitat d'implantar mascaretes transparents homologades per a les escoles bressol en un breu termini de temps. És una de les demandes de les guarderies comunals, que veuen com l'aprenentatge dels infants es frena a causa d'aquest element de protecció. Salut, però, vol esperar a veure el comportament a les escoles i avaluar els procediments que se segueixen als països propers per definir un protocol específic. 

La nova normalitat a les aules respecte de les mascaretes també inclou la transparent per no dificultar l'aprenentatge, sobretot a maternal. Un aprenentatge que també es fa a les escoles bressol, que encara hauran d'esperar unes setmanes per treure's les FFP2.

De fet, el col·lectiu de guarderies comunals fa temps que reivindica que es trobi una solució respecte de les mascaretes i de l'afectació que tenen en l'aprenentatge del llenguatge i de les emocions.

Per això reclamen poder dur les transparents, sempre que estiguin homologades. El ministre de Salut assegura que és una qüestió que fa temps que estudien, però que volen esperar a veure com funciona la prova a maternal per prendre una decisió definitiva.

Joan Martínez Bemazet diu que cal tenir en compte diferents aspectes com ara el fet que les distàncies no són les mateixes en una guarderia que en una escola.  Assegura que s'estan "analitzant protocols i dispositius, i estudiant què fan a altres llocs". Aviat, diu, decidiran què fer.

Les escoles bressol públiques també volen tenir la certesa que les mascaretes transparents que es triïn estiguin totalment homologades. Un aspecte, creuen, que ha de permetre donar confiança al centre respecte de possibles brots i dels confinaments que se'n derivin i afectin la disponibilitat de personal, però sobretot la salut tant dels infants com dels treballadors.

Salut s'ha fixat la setmana vinent per fer una primera valoració.

Informa: Anna Pifarré
Imatges: Arxiu RTVA
Imatges cedides: Associació +Tu (Baix Penedès)
Locució: Yasmina Canedo

Comparteix: