ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

L'església de Santa Coloma estrena la recreació visual dels frescos originals

www.andorradifusio.ad

L'església de Santa Coloma ha estrenat el videomapatge que recrea els frescos originals del segle XII. La segona fase del projecte culminarà a principi de l'any que ve amb la inauguració de l´Espai Columba, que acollirà les pintures originals.

Un espectacular videomapatge recrea a l'interior de l'església de Santa Coloma els frescos originals.

El projecte que s'ha anat endarrerint respecte a les previsions inicials és ja una realitat i tanca la primera fase de museïtzació que culminarà amb un producte conjunt sobre el romànic de Santa Coloma quan, el gener de 2019 si no hi ha cap contratemps, s'inauguri l'Espai Columba, on s'exposaran les pintures originals.

Segons indica la ministra de Cultura, Olga Gelabert, a la tardor "Ordenament Territorial entregarà l'obra un cop estigui enllestida l'estructura, i serà llavors quan Cultura començarà el seu treball".

A més, Antoni Martí creu que el pròxim Govern haurà de donar continuïtat a la iniciativa apostant per nous mappings en altres esglésies.

Els aparells projecten una animació del procés de creació de les pintures i la seva simbologia, que es van construint amb sanefes i esbossos per acabar veient-ne els detalls.

El repte ha estat aproximar-se al màxim possible als colors originals. Una de les responsables de fer-ho possible, Ester Comenge, ha destacat com "s'han reconstruït per poder-los visualitzar en la seva època d'esplendor". Eloi Maduell, explica com "l'espai és complicat perquè és molt petit i s'havia de fer conviure la instal·lació tècnica amb l'espectador i l'ús litúrgic".

Les projeccions, que duren sis minuts, seran gratuïtes fins al 30 de setembre i s'han inaugurat coincidint amb les Jornades Europees del Patrimoni. A partir de l'octubre, les visites, ja de pagament, s'hauran de compaginar amb els oficis religiosos.

El representant del copríncep episcopal, Josep Maria Mauri, ha estat un dels assessors en la restauració dels frescos.

Informa: Gerard Gort
Imatge: Anna Romagosa

Comparteix: