ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Una esllavissada causada per les fortes pluges talla Fiter i Rossell

www.andorradifusio.ad

Una esllavissada causada per les fortes pluges ha obligat a tallar l'avinguda Fiter i Rossell. Ha estat a la part alta de la via cap a les 7h i el trànsit s'ha hagut de desviar pels túnels del Pont Pla i de les Dos Valires. La inundació del rec del Solà d'Engordany i el col·lapse d'aigua en un terreny que hi limita han fet baixar un bloc de pedres, aigua i fang. L'afectació en aquesta zona és reincident i caldrà controlar-la mentre no s'hi posi remei.

L'aigua de pluja, que no ha pogut absorbir el canal, ha col·lapsat el terreny adjunt i ha provocat l'esllavissada a la sortida de l'avinguda Fiter i Rossell. El director de Protecció Civil, Cristian Pons, explica que "és una zona per on baixen el rec i diferents torrents de forma canalitzada i, si el talús ja era un pèl inestable, la pluja l'ha fet caure".

Els efectius del COEX han treballat diverses hores per netejar la calçada. Segons s'informa des de Bombers, fa cinc o sis anys que aquesta zona ja va patir uns fets similars. Es calcula que aquest dimecres han retirat més de cent tones de rocs i fang, a banda dels arbres que ha arrossegat la terra.

Amb tot, el drenatge d'aigua a la muntanya es fa prou visible, un factor que preocupa. Per això, en les properes hores, el COEX vigilarà aquest terreny fins que es pugui estabilitzar.

Aquest matí, l'accés nord d'Escaldes-Engordany ha quedat tallat i el trànsit s'ha hagut de desviar pels túnels del Pont Pla i de les Dos Valires. Des de Mobilitat, s'ha informat d'algunes retencions i es demana que la gent s'informi de les possibles afectacions abans d'agafar el cotxe.

Especial vigilància dels rius

Aquestes serien les conseqüències més greus de les intenses precipitacions de les darreres hores. Ara bé, asseguren que cal estar molt atents a la crescuda dels cabals dels rius. Cristian Pons explica que s'ha fet el seguiment constant dels cabals durant tota la nit i que, de moment, els nivells s'han mantingut i no s'ha detectat cap desbordament.

El Comú de Sant Julià, però, davant l'augment del cabal del riu ha decidit tancar provisionalment el passeig Valira. El consistori informa que les pluges també han provocat danys a diferents indrets de la parròquia, principalment arbres caiguts i petits despreniments de terra en zones d’Aixovall i de l’avinguda Verge de Canòlich.

Les intenses pluges han caigut la passada nit i matinada com estava previst, i aquest dimecres es preveu que la situació es vagi normalitzant.

Impactes dels llamps

Les tempestes d'aquesta passada nit també han tingut molta càrrega elèctrica. Així detalla el Servei de Meterologia del Govern els impactes dels llamps:

Informa: Redacció
Imatges: Rosa Alberch/Javi Martín

Comparteix:

18.208.126.130