ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Les esmenes conflictives de la llei d'antiblanqueig es tractaran finalment amb el codi de procediment penal

www.andorradifusio.ad

La coalició de Govern ha acordat enretirar unes esmenes conflictives a la Llei antiblanqueig, entre les quals una sobre les escoltes telefòniques. Aquestes esmenes havien provocat el rebuig dels advocats de la causa BPA i de l'oposició. Es discutiran finalment en la modificació del codi de procediment penal.

Aquest divendres al matí s'ha celebrat una comissió de Finances en què s'havia de tractar la Llei antiblanqueig. Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos han anunciat que retiraven diverses esmenes a la Llei antiblanqueig, entre les quals la possibilitat que les escoltes telefòniques fetes en un altre país o causa judicial es poguessin usar en un afer diferent. També hi havia l'ampliació de les ordenances penals. Segons han assegurat, aquestes modificacions es tractaran quan es debati el codi de procediment penal. El motiu ha estat la polèmica provocada pels advocats dels processats de la causa primera de BPA, que van demanar la recusació d'Alfons Alberca, fiscal general, i de Borja Aguado, fiscal adjunt.

La raó de la recusació es basa en les trobades que haurien mantingut amb consellers generals demòcrates per impulsar aquestes esmenes. Els lletrats van considerar que es podrien utilitzar contra els seus clients en la causa primera de BPA. També creuen que s'ha vulnerat la separació de poders en incomplir el reglament del Consell General, que diu que el fiscal hauria d'haver estat citat per tractar aquesta qüestió a través de Sindicatura.

L'oposició també ha criticat els canvis i ha assegurat que eren modificacions de calat que es pretenia fer passar a través de la Llei antiblanqueig tot i ser aspectes susceptibles de ser modificats en el codi de procediment penal.

Concretament, Josep Pintat, president de Terceravia, va demanar a Sindicatura que informés sobre aquestes trobades. Des de la institució se li ha respost que no hi ha hagut reunions formals per tractar aquesta qüestió.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

3.219.167.194