ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Espanya anuncia que obrirà la porta als turistes al juliol

www.andorradifusio.ad

Entrar i sortir amb certa normalitat per la frontera amb França és qüestió de dies. Per fer-ho per la del riu Runer encara caldrà esperar. Pedro Sánchez ha anunciat que serà al juliol quan Espanya obrirà l'entrada a turistes. Tot i això, si es reconeix Andorra com a destinació domèstica, hi haurà una escletxa perquè almenys la circulació cap a les zones en fase 3 es pugui avançar uns dies.  

 

Xavier Espot augurava aquest divendres que la llibertat de moviments per la frontera amb França es recuperarà en qüestió de dies més que de setmanes i veia viable la data de l'1 de juny.

La mesura serà recíproca i és pràcticament segur que Andorra obligarà els visitants a dur mascareta mentre que França es reserva el dret de dictar en quines condicions podran entrar-hi els andorrans. Cal aclarir si inicialment la llibertat de moviments se circumscriurà a un radi màxim de 100 quilòmetres.

Pel que fa a Espanya el seu president, Pedro Sánchez, ha avançat que al juliol començarà a rebre turistes estrangers.

Si Andorra aconsegueix el reconeixement com a destinació domèstica per part d'Espanya, com s'ha assolit ja per part de França, hi haurà una escletxa perquè els moviments per la frontera del riu Runer es puguin avançar.

I és que el govern espanyol ha anunciat que permetrà el turisme nacional i, per tant, la mobilitat entre províncies, abans que acabi el mes de juny. Seria, però, només entre aquells territoris que es trobin en la fase 3.

El govern d'Andorra porta amb discreció les negociacions amb els estats veïns per acordar les dates i en quins termes es podrà recuperar la llibertat de moviments. Espot confia que la bona evolució de la pandèmia als tres països acceleri el retorn de la normalitat.

Problemes per tornar al país a causa de les restriccions

Ara queda restringit el trànsit de persones a situacions de causes justificades i això genera problemes a alguns andorrans i residents que necessiten fer gestions a fora i els deneguen la sortida.

També es troben amb situacions similars altres ciutadans del país que per diversos motius resideixen a l'estranger. En alguns casos estudiants del país tenen problemes per poder tornar a causa de les restriccions de moviments que s'apliquen.

És una situació de la qual tenen constància les autoritats dels tres estats. En aquest sentit Xavier Espot confia que la bona evolució de la pandèmia als tres països acceleri el retorn de la normalitat.

Informa: Gerard Gort-Joan A.Sarmiento
Imatges: XTVL

Comparteix:

3.227.235.183