ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Espanya confirma que la mobilitat amb Catalunya és competència de la Generalitat

www.andorradifusio.ad

Espanya reitera que les decisions en matèria de mobilitat a Catalunya són de la Generalitat i que l'Estat no té les competències per permetre la circulació dels residents andorrans per l'interior del territori més enllà de l'Alt Urgell. D'aquesta manera, l'ambaixador entén que tothom qui trepitgi territori català haurà de seguir el confinament comarcal.

Espanya es desvincula de la decisió de la Generalitat de no permetre la lliure circulació dels residents andorrans pel territori català. De fet, l'ambaixador ha explicat que és competència exclusiva de Catalunya i entén lògic que un vehicle provinent d'Andorra haurà de seguir el confinament comarcal quan traspassi cap a territori veí.

D'aquesta manera, Andorra torna un cop més al punt de partida d'abans de Setmana Santa. La lliure mobilitat queda permesa únicament amb l'Alt Urgell i per anar més enllà de la comarca caldrà portar el certificat d'autoresponsabilitat i un document que justifiqui el viatge.

Mentrestant, Àngel Ros també ha negat que hi hagi cap reunió a tres bandes amb la Generalitat i el Govern i que les restriccions de mobilitat són competència exclusiva de cada comunitat autònoma.

Tot plegat, entra en vigor divendres, després que la Generalitat decretés dimecres un cop més el confinament comarcal, fins i tot per als grups bombolla. Un confinament que va generar discrepàncies en els discursos del Govern i la Generalitat. D'un cantó, el ministre Jover va confirmar que no hauria de canviar la possibilitat de poder anar a qualsevol punt de Catalunya si es tenia reserva. De l'altre, el conseller d'Interior català va negar que això fos possible i va reiterar que els andorrans només podrien moure's, sense causa justificada, fins a l'Alt Urgell.

Informa: Òscar Serrano

Comparteix:

18.204.2.190