ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Espanya considerarà Andorra com a zona de turisme domèstic

www.andorradifusio.ad

Espanya té previst considerar Andorra com a zona de turisme domèstic segons han assegurat fonts del govern espanyol. També afegeixen que no se sap quan tornarà a haver-hi lliure circulació per les fronteres, però que es durà a terme coordinadament amb la Unió Europea.

Les entitats empresarials i empreses del sector turístic han demanat a Govern que intercedeixi davant França i Espanya perquè quan es deixi transitar les persones, el Principat sigui considerat una zona domèstica.

Això facilitaria l'arribada de visitants procedents d'aquests dos països i podria contribuir a revifar el sector hoteler i la restauració.

Doncs bé, fonts properes al govern espanyol han assegurat que aquest país té previst catalogar d'aquesta manera a Andorra i, per tant, a efectes pràctics seria un territori espanyol més pel que fa a la lliure circulació de persones.

De fet, des que va esclatar la crisi sanitària Espanya ha tractat Andorra com un cas especial i ha permès l'entrada de treballadors fronterers i l'entrada de mercaderies.

Una altra cosa és quan les fronteres estaran plenament obertes i aquí s'especula amb dates que van des del juny fins a l'octubre. El que sí és clar és que Espanya ho farà de forma coordinada amb la resta dels estats de la Unió Europea.

França també ha apel·lat a la coordinació entre els estats que formen part de la Unió Europea i a negociacions d'àmbit bilateral per determinar la reobertura de fronteres. De moment no hi ha data malgrat el desconfinament que es durà a terme a partir de l'11 de maig.

El govern francès ha indicat que la prioritat és que primer es restableixi la circulació entre els estats de la zona Schengen. Com amb Espanya, Andorra busca una consideració especial per poder rebre visitants com més aviat millor.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

18.207.250.80