ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Espanya i França informen de les restriccions per accedir al seu territori

www.andorradifusio.ad

Els consolats d'Espanya i França han activat, a través de les xarxes, informació sobre les restriccions per accedir al seu territori. Tot i això, reben consultes de ciutadans que per algun motiu volen passar la frontera, cap al nord o cap al sud, i que no tenen clar si ho poden fer.

En el cas d'Espanya des del dia 17 només es permet l'entrada per via terrestre de nacionals espanyols, persones legalment residents, treballadors transfronterers i aquells que no es troben dins d'aquests supòsits però que poden acreditar una causa de força major o situació de necessitat.

El cònsol general d'Espanya, Antoni Prats, explica que aquesta s'entèn com "una causa imprevista, que no es pot evitar" i afirma que "s'ha d'analitzar cas per cas i amb sentit comú".

Cada dia assessoren ciutadans que per algun motiu volen anar a Espanya. En tot cas des del consolat recorden que la potestat per autoritzar desplaçaments recau en la policia espanyola.

Les restriccions no s'apliquen al transport de mercaderies.

A França es mantenen les restriccions amb tots aquells territoris que no formen part de l'espai Schengen, com és Andorra. Només en cas de raons de força major.

En aquest sentit, l'ambaixadora de França, Jocelyne Caballero, també ha destacat que "des del passat 17 de març s'ha recomanat als francesos i als estrangers que tenen la residència principal a Andorra d'evitar, en la mesura del possible, els desplaçaments internacionals i sobretot de viatjar cap a França a menys que sigui per raons de causa major".

De fet, els francesos que es trobaven en territori nacional en el moment d'aplicar-se les restriccions i que tenen la seva residència en territoris com Andorra i volen tornar ho tenen difícil.

Les recomanacions i restriccions són clares: no es pot anar a Espanya o França llevat de les excepcions previstes.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix:

35.175.187.91