ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Un especialista veu Andorra com a possible pol d'atracció d'empreses de la indústria del metavers

www.andorradifusio.ad

Andorra pot ser un país capdavanter a l'hora d'atreure empreses de la indústria del metavers, però ha d'oferir una legislació rigorosa. És l'opinió de Xavi Pérez, professor d'ESADE, en les VI Jornades INNTEC

Els especialistes asseguren que el metavers serà el futur i els països i empreses que estiguin més ben preparats tindran moltes més possibilitats d'aprofitar aquesta oportunitat de negoci.

Pel professor d'ESADE Xavier Pérez, un dels referents mundials en l'àmbit tecnològic, Andorra podria ocupar el lloc d'Estònia al haver perdut pistonada en aquest sector. Però ha de fer els deures i proporcionar un bon marc legal. "El punt és que Andorra és capaç de captar talent i capital. És un tema de posar-s'hi. Si el marc legal és laxe o no contempla la tranquil·litat pels inversors i institucions al final això fracassa i Estònia està en aquest punt."

La realitat paral·lela, el metavers, pot revolucionar la nostra forma de veure i gaudir el món tant o més com ho han fet els mòbils. Així ho explica el clúster manager d'ACTINN, Ignasi Martín. "És una experiència immersiva en la qual a través d'un avatar entraràs en aquest món virtual i podràs des d'anar a veure un partit de futbol, un espectacle o una conferència d'un guru del lideratge".

Aquest dimecres al matí s'han acabat les VI jornades d'ACTINN sobre les noves tendències en l'àmbit tecnològic.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Sergi Linares

Comparteix: