ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: xerrada de l'humorista gràfic Jordi Planellas "Els límits de l'humor i la llibertat d'expressió amb ovelles"

Obrir en una altra finestra

L'Esbart Laurèdia celebrarà els 30 anys de l'espectacle sobre les llegendes d'Andorra amb un mapping, dansa i foc

www.andorradifusio.ad

L'Esbart Laurèdia estrenarà "30 anys de llegendes" el 28 i 29 d'aquest mes. El muntatge vol ser una síntesi de les danses que durant les tres últimes dècades han nodrit les representacions de l'espectacle "Història i llegendes d'Andorra". Per primer cop inclourà un videomapatge.

L'Esbart Laurèdia va representar per primera vegada "Història i llegendes d'Andorra" el 1988. Des de llavors ha anat evolucionant adoptant diferents formats fins que es va incorporar a la vila medieval de Sant Julià de Lòria. 

Enguany, per commemorar els 30 anys de la primera representació, s'ha ideat un muntatge que combinarà el mapping amb la música, la dansa i el foc. 

S'aniran alternant les projeccions audiovisuals a la façana del Centre Cultural amb les coreografies. L'ajudant de direcció de l'esbart, Anna Mangot, explica que una de les llegendes que es representarà serà la creu dels set braços, una dansa que "es va estrenar totalment renovada al juny i només s'ha representat una vegada". Avança que han "tunejat" una altra dansa "perquè hi surti la dama blanca". 

L'especatcle durarà mitja hora i hi participaran uns 50 integrants de l'esbart. El trentè aniversari d'aquest muntatge no és l'únic que l'entitat celebra aquest 2018. 

També s'escauen els 55 anys del naixement de l'esbart, els vint de la creació del Ball de la Mare de Déu de Canòlich i els deu de Jaume Torra com a director. 

Informa: Gerard Gort
Imatge: Ruben Calvo

Comparteix: