ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Esperes d'un any per comprar vehicles nous

www.andorradifusio.ad

Els concessionaris alerten que tenen problemes per respondre a la demanda dels compradors d'automòbils per falta d'estoc. Hi ha poca disponibilitat dels fabricants i el transport és més car. Tot i això, asseguren que s'han aprovisionat per a la Fira i recalquen que el nombre de matriculacions comença a recuperar nivells prepandèmia.

L'espera per a un vehicle nou és de fins a un any. S'ho troben molts clients i concessionaris a causa de l'alta demanda de productes electrònics que entorpeix la producció, la distribució i la venda d'automòbils.

La falta de xips tensa l'oferta i demanda del sector automobilístic

El president de l'Associació d'Importadors de Vehicles d'Andorra, Carles Sansa, afirma que "hi ha mercaderia i producte, però no tot el que voldríem o amb la configuració que voldríem". En aquest sentit apunta que "l'electrònica, que és avui el problema més gran, està present en tot el nostre dia a dia i el vehicle d'automòbil no se n'escapa".

Però assegura que per a la Fira hi haurà estoc. L'AIVA recorda que la cita és imprescindible per a tancar els comptes de l'any. Normalment, clouen operacions comercials entre una i dues setmanes després de l'esdeveniment.

Des de principi d'any fins al setembre s'han matriculat més de 4.300 cotxes. Gairebé un 17% més que el mateix període del 2020. La majoria, turismes i de gasolina.

Una xifra que, malgrat la falta de producte, demostra certa recuperació i estabilització després de la crisi causada per la Covid-19.

Informa: Judith Sáez
Imatges: Andreij Cristancho

 

Comparteix: