ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Espot assegura que ara per ara no hi ha motius per cessar Chato

www.andorradifusio.ad

En el marc de l'acte inaugural de la Universitat d'Estiu d'Andorra, Xavier Espot ha deixat clar que no hi ha cap motiu que justifiqui la destitució del secretari d'Estat d'Economia, Salustià Chato. En tot cas, ha matisat que la decisió es podria variar si apareixen proves que contradiguin els primers informes jurídics.

Els informes jurídics asseguren que Salustià Xato va cometre una infracció administrativa. Queda provat que la seva labor com a delegat de camp va ser declarada i cotitzada a la CASS i declarat l'IRPF. Per contra, no va declarar l'IRPF de la seva dedicació com a àrbitre. Xavier Espot ha recordat que la llei especifica que aquest últim punt és perfectament regularitzable.

En qualsevol cas, segons el cap de Govern, es tracta de quantitats de diners poc significatives i les accions demostren que Chato no va actuar amb voluntat deliberada d'enganyar. Ara per ara, descarta cessar-lo, però sempre a l'espera de conèixer tots els informes pendents.

"En matèria de Funció Pública no estaríem parlant ni tan sols d'una infracció administrativa, en matèria de Seguretat Social no s'hauria comès cap infracció administrativa i en matèria de l'IRPF sí que s'hauria comès parcialment una infracció administrativa. Per tant, el que hem de fer és una valoració amb els elements que tenim avui en dia", demana Espot. "Jo entenc, que per una infracció administrativa que és regularitzable de moment no hi ha elements suficients que justifiquin que jo requereixi al senyor Gallardo perquè cessi el seu secretari d'Estat Salustià Chato", conclou.

Espot creu que seria injust prescindir de Chato per aquesta qüestió i ha refermat el compromís del seu Govern en la lluita per la transparència en l'exercici de la funció pública. També ha afegit que estudiaran altres casos de funcionaris que podrien incórrer en situacions similars a la protagonitzada pel secretari d'Estat d'Economia, tot i que no ha especificat de quants casos es tracta.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix:

3.235.30.155