ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Espot demana conscienciació a alguns propietaris sobre els lloguers abusius

www.andorradifusio.ad

El ministre d'Interior i Afers Socials creu que s'ha de conscienciar alguns propietaris de pisos que les seves pràctiques de lloguer no són acceptables. Ho ha explicat durant el 23è Congrés de la Federació Iberoamericana d'Ombusdman. El raonador ha constatat que el problema de l'accés a un habitatge digne afecta bona part del món.

Un hotel de la capital acull aquest dimecres la trobada de defensors del poble iberoamericans que tracta, fonamentalment, sobre la problemàtica de l'accés a l'habitatge.

El ministre d'Interior ha assegurat que hi ha mesures que serien molt populars com posar un límit als lloguers, però que tindrien l'efecte contrari. Xavier Espot opina que s'ha de conscienciar més un sector de propietaris "que hi ha determinades actuacions que no són acceptables".

En la reunió, una de les opinions que ha tingut més consens és que és una qüestió que afecta molts països europeus i americans i que l'estat ha de contribuir amb una oferta de pisos protegits.

El raonador, Marc Vila, ha posat en relleu que es tracta de "problemàtiques molt similars" al voltant de "l'escassetat de vivenda o de preus raonables". L'ex-director d'Habitat de l'ONU Joan Clos explica com "sempre es va repetint el cicle". "Mentre la crisi econòmica impera en una societat, els preus baixen i no hi ha problemes d'accessibilitat. Quan l'economia puja, els preus pugen , comencen a aparèixer problemes  i és el moment de fer oferta d'habitatge protegit, d'una manera o altra", ha manifestat.

La sessió s'ha clausurat amb l'anomenada declaració d'Andorra, un informe que analitza i proposa solucions globals al problema de l'habitatge.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix: