ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Espot diu que l'enduriment de les mesures busca evitar un nou confinament generalitzat

www.andorradifusio.ad

El cap de Govern i el ministre de Salut han comparegut per explicar uns protocols que han de permetre evitar un altre confinament generalitzat. Xavier Espot i Joan Martínez Benazet s'han centrat en la necessitat de salvaguardar l'economia i sobretot no col·lapsar el sistema sanitari amb unes mesures de quinze dies que han de permetre rebaixar la taxa de reproducció del virus. Espot ha dit, a més, que no deixaran de banda el sector més afectat, el de la restauració. 

Espot ha destacat que s'han adoptat mesures dràstiques amb la intenció d'evitar un confinament generalitzat, així com intentar no col·lapsar el sistema sanitari i tractar de salvaguardar el teixit productiu i els llocs de treball.

Per la seva part, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha afegit que altre dels objectius és rebaixar per sota d'1 la taxa de reproducció del virus. Encara que assenyala que la xifra actual, 1,45, és "acceptable", ha assenyalat que aquesta xifra amb una incidència molt alta del virus podria posar en perill la gestió.

Finalment, Espot ha assegurat que el Govern ajudarà als sectors afectats per aquestes restriccions i de les conseqüències econòmiques que es puguin derivar d'aquestes mesures.

Informa: Anna Pifarré

Comparteix:

3.235.85.115