ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Espot i Gallardo inicien formalment la negociació per a un govern de coalició

www.andorradifusio.ad

Xavier Espot i Jordi Gallardo han iniciat formalment la negociació per a un govern de coalició de Demòcrates i Liberals. Les converses graviten en pactar el programa i el funcionament d'un possible govern conjunt, i es preveu que s'allarguin uns dies. Les dues formacions han decidit que siguin només els dos líders els qui negociïn directament per evitar filtracions i facilitar la feina. Després, si arriben a un acord, cada partit hi haurà de dir la seva. 

El candidat a cap de Govern proposat pel grup demòcrata, Xavier Espot, s'ha reunit aquest dimecres al matí amb el president de Liberals d'Andorra, Jordi Gallardo, per començar a negociar un acord de Govern.

La trobada arriba després que els consellers generals liberals votessin el 2 de maig a favor de les candidates demòcrates a la Sindicatura i l'endemà que una executiva ampliada de la força liderada per Gallardo avalés l'inici de les negociacions per donar estabilitat a la legislatura, ja sigui entrant al Govern o amb acords puntuals. Tot i que l'opció d'entrar al Govern genera divergències internes a les files liberals, ara mateix és la que pren més força.

Xavier Espot s'ha congratulat que Liberals hagi decidit explorar la possibilitat d'un acord però recorda que, en paral·lel, també preveuen més trobades amb Terceravia i Ciutadans Compromesos.

Liberals ha emès un comunicat informant que a la reunió s'ha plantejat elaborar un acord de legislatura a partir dels punts en comú dels respectius programes electorals que serien la pauta del full de ruta del futur executiu.

També s'ha debatut quins haurien de ser els principis de funcionament d'un possible govern de coalició. La formació de Gallardo remarca, però, que seran els òrgans del partit els que hauran de validar en última instància l'acord al qual es pugui arribar.

Informa: J. A. Sarmiento - G. Gort-Agència ANA
Locució: Ana Alamán

Comparteix:

3.83.32.171