ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Espot creu que gravar els pisos buits és un "pas endavant significatiu" per a Andorra

Poques hores abans de l'acampada per protestar contra els pre

Poques hores abans de l'acampada per protestar contra els preus del lloguer convocada per aquest dimarts a la Plaça del Poble, unes 200 persones hi han confirmat assistència. Els organitzadors consideren que les mesures proposades pel Govern són del tot insuficients. El ministre d'Afers Socials defensa que gravar els pisos buits és un pas molt significatiu per un país com Andorra. Sota aquestes línies, les entrevistes a Joseba Immanol, de Podem Andorra, i al ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot. 

El ministre d'Afers Socials, Xavier Espot, creu que s'ha de valorar que es gravin els pisos buits amb 5 euros per metre quadrat a l'any: "en un país com el nostre, amb poca tradició impositiva, és un pas significatiu". Ho ha dit a l'Andorra Actualitat Migdia de RNA. A més, ha afegit que no és l'única mesura que s´aplicarà: també es vol incentivar el parc immobiliari de lloguer perquè "més oferta autorregularia el mercat". Espot també ha reiterat la negació del Govern a marcar un topall al preu dels lloguers, un extrem que li genera dubtes constitucionals i que creu que va contra el lliure mercat. El ministre ha insistit que fins i tot territoris governats per "l'extrema esquerra" descarten aquesta mesura.

Actualment un 5% de la població té problemes per cobrir el preu del lloguer i s´endarrereix en els pagaments. Una situació que indigna bona part de la societat i que dimarts es posarà de manifest en l'acampada organitzada pel sindicat de treballadors Podem Andorra. Així ho ha explicat Joseba Imanol, un dels seus representants, que també ha participat en el programa i que no considera que les mesures de l'executiu solucionaran la problemàtica. Això sí, no ha apuntat cap proposta concreta perquè, diu, "preferim escoltar la ciutadania i a partir d´aquí proposarem el que ens diguin".

Acampada a la Plaça del Poble per protestar contra els preus del lloguer

Unes 200 persones han confirmat la seva assistència a l'esdeveniment a través de les xarxes socials, i Imanol els ha demanat "que no fallin" i hi assisteixin. La convocatòria és a les 12 del migdia i a partir de la una de la tarda es llegirà el manifest. L'acte està coordinat per Podem Andorra, amb la col·laboració de l´USdA i el SAT.

Informa: Judit Pedrós / Jordi Domingo / Montse Grau

Comparteix:

35.175.212.130