ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Espot obre la porta a l'arribada de bancs europeus amb condicions de reciprocitat un cop assolit l'acord amb la UE

www.andorradifusio.ad

El cap de Govern assumeix que en el futur els bancs europeus es podran establir a Andorra com a conseqüència de l'acord d'associació. Així si, amb la condició que els bancs del país puguin competir en igualtat de condicions. I perquè això sigui factible caldrà que Andorra pugui accedir a un prestador de darrera instància i al fons del Banc Central Europeu. Ho ha dit aquest dimarts  al matí durant la participació en l'espai Nueva Economia Fórum.

En el futur bancs europeus podran començar a operar des d'Andorra en el marc de l'acord d'associació i aquest és un fet que tant el Govern com els bancs del país assumeixen. Així ho ha dit Xavier Espot durant la intervenció telemàtica a l'espai Nueva Economia Fórum.

Tot i especificar que aquesta és una qüestió que no s'ha començat a negociar amb la UE, deixa clar que la integració en el mercat interior europeu aportarà noves perspectives per a les empreses del país, però la lliure circulació de capitals serà en totes dues direccions.

Això sí, la condició és que els bancs del país puguin competir en igualtat de condicions. Per tant Andorra hauria de poder accedir a un prestador de darrera instància i al fons del Banc Central Europeu.

Espot ha remarcat els canvis que en els darrers anys s'han introduït en matèria fiscal per evitar l'adhesiu de paradís fiscal que Europa i l'OCDE fa temps ja no ens apliquen: "Andorra ha fet un procés de reconversió i de transformació en l'àmbit impositiu i d'implementació de la normativa de lluita contra el blanqueig i finançament del terrorisme, i en l'intercanvi d'informació bancària que certifiquen de manera clara que ja no som un paradís fiscal". Tot i això reconeix que el país encara és víctima de certs perjudicis.

Segons Espot la pandèmia ha servit per constatar que el model turístic actual està esgotat i cal apostar per una fórmula diferent, basada en la sostenibilitat.

Sobre la polèmica dels youtubers i altres residents ha dit que les regles són iguals per a tothom que s'estableix al país i que no es fa models a mida de ningú.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix:

3.235.184.215