ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Espot omple el Centre de congressos en la presentació com a candidat de DA

www.andorradifusio.ad

El candidat de Demòcrates per Andorra a les properes eleccions generals, Xavier Espot, ha omplert de gom a gom el centre de Congressos d’Andorra la Vella en la seva presentació pública com a cap de llista. Fins i tot algunes persones no han pogut entrar per haver-se superat l’aforament de la sala, amb capacitat per a un miler de persones.

Xavier Espot s'ha presentat com a candidat avançant que el seu serà un programa inclusiu en dos eixos: l'econòmic i el social.

En el primer, ha refermat la necessitat de continuar les reformes en marxa, concentrant l'esforç a "ajudar el teixit empresarial a trobar el seu lloc en el nou model econòmic".

En aquest sentit, ha remarcat que és necessari "que el progrés econòmic i el social estiguin equilibrats i vagin de la mà". Proposa accions concretes per al comerç minorista, mesures per a la  construcció, el sector turístic i el financer. "Després de 8 anys de posar ordre a la casa, hem de triar com fem que aquesta casa acabi sent realment confortable, i aquest ha de ser el leitmotiv d'aquestes mesures".

Pel que fa a la problemàtica dels lloguers, ha manifestat que "de poc serveix que creixi l'economia i el salari mitjà si cada vegada hi ha més persones que no poden fer front al lloguer, però he de ser realista i no diré mai que solucionaré la manca de lloguer del dia a l'endemà perquè el Govern no té una vareta màgica per resoldre segons quins problemes".

Aposta per mesures a mig termini per no produir l'efecte contrari, fer aflorar més habitatge i combatre els pisos turístics il·legals. En aquest sentit es mostra partidari d'incentivar fiscalment aquells propietaris sensibles amb la problemàtica, amb l'ajuda dels comuns.

Ha defensat l'acord amb la UE, que beneficiarà els joves, ja que tindran més facilitats un cop Andorra s'integri al mercat comú.

El candidat de Demòcrates per Andorra també ha dit obertament estar a favor de despenalitzar l'avortament en els tres supòsits, que considera "rellevant en el drets de les dones". Al mateix temps, però, ha alertat que "significaria modificar la Constitució i renunciar al Coprincipat".  D'aquesta manera s'ha declarat "partidari de conservar el Coprincipat parlamentari tal com el coneixem" perquè, ha destacat, "és garantia de la nostra sobirania i independència".

Per avançar en els drets de les dones, aposta per un servei públic transversal d'acompanyament que doni suport mèdic, psicològic, i social a les dones que es trobin en situació d'embaràs no desitjat. 

Espot també ha obert la porta a altres moviments o formacions, com ara Virtus Unita. Ha volgut remarcar que "DA és una opció de centre reformista que ha crescut i begut d'aportacions diverses".

El candidat de Demòcrates per Andorra serà aquest divendres en directe al Cafè del programa "Ara i Aquí" de RNA, a partir de les 9.30h.

Informa: Joan A. Sarmiento/Yasmina Canedo
Imatges: Kevin Ribeiro

 

 

Comparteix: