ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Espot, satisfet per reeditar la coalició del Govern en les comunals

www.andorradifusio.ad

Demòcrates fa un balanç molt positiu dels resultats de les eleccions comunals. El cap de Govern considera que s'ha reeditat la coalició de Govern en la majoria del país i afirma que els dona "tranquil·litat i oxigen" en el futur. La formació creu que s'ha de treballar per lluitar contra l'abstenció.

Demòcrates celebra els resultats obtinguts en les eleccions. Xavier Espot es mostra satisfet i considera que la coalició del Govern no ha estat castigada i posa en relleu que ha estat certament reeditada en la gran majoria del territori. Afirma que les xifres els dona tranquil·litat i oxigen per al futur.

També ha parlat dels resultats d'Escaldes-Engordany. Ha agraït la tasca feta per la formació a la parròquia i ha remarcat que és difícil saber què hagués succeït si s'haguessin unit amb Liberals. "Això no era Xavier Espot o Toni Martí. No ha estat mai Xavier Espot o Toni Martí. Això ha estat un mecanisme de presa de decisions en una formació política que és autènticament demòcrata", insisteix. Tot i això, reconeix que "no sé què hagués passat si s'hagués pactat, però en aquell moment, jo sí que vaig prometre una cosa i vaig complir-la: que l'última paraula la tindria el comitè parroquial".

Des de la formació també s'ha volgut parlar sobre l'abstenció. Consideren que cal treballar per afavorir el vot i, per això, proposen millorar el vot per correu i el de les persones amb discapacitat. "L'abstenció té diferents variables que ho expliquen i no es podran atacar totes a l'hora però les que es poden fer d'immediat s'hauran de fer i una d'elles és facilitar el vot. Això ja es pot plantejar com una cosa que s'hauria de resoldre immediatament", considera el secretari general, Jaume Serra. Pel que fa a l'ampliació del cens electoral amb la resta de residents sense nacionalitat andorrana, els demòcrates són conscients que és un debat obert i actual. Creuen que s'ha d'analitzar amb detall, tot i que opinen que el que s'ha de fer pel moment és convèncer l'electorat que hi ha actualment.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Karen Figueiredo

Comparteix:

3.219.167.194