Andorra demanarà deu anys de pròrroga per adaptar el roaming al model d'Europa

www.andorradifusio.ad

Andorra demanarà deu anys de pròrroga per tal d'adaptar el roaming als estàndards europeus. Es tractaria de disposar del mateix model que els estats membres de la UE.

Xavier Espot creu que Europa entendrà les peculiaritats andorranes en aquest àmbit, incloent-hi el roaming que s'aplica en territori comunitari, l'anomenat model "like at home", que permet, a través d'acords entre operadors de diversos països, que s'estableixi una tarifa de roaming similar. Tot i això, Andorra ha demanat una moratòria de deu anys, argumentant que les negociacions entre operadors de països diferents es poden allargar molt. Espot veu factible que Brussel·les acabi acceptant les línies vermelles que els negociadors andorrans volen establir en matèria de telecomunicacions. "Ara estem parlant del mercat de telecomunicacions i de política migratòria, s'hauran de fer concessions i renúncies, segurament perquè una negociació és això, però globalment la sensació és que les nosaltres línies vermelles seran respectades i això ens conforta".

Així ho ha afirmat durant la reunió informativa sobre l'acord d'associació celebrada aquest dimarts a Canillo. El secretari d'estat per afers europeus, Landry Riba, i el cap de Govern han respost les qüestions plantejades per la cinquantena d'assistents. Ha destacat que els controls de mercaderies es mantindran en l'àmbit del futur acord, així com els controls de les persones.

Informa Joan A. Sarmiento
Imatges Ricard Tenza

Comparteix: