ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Espot vol anar més enllà i confia ampliar la mobilitat amb l'Alt Urgell abans del 21 de desembre

www.andorradifusio.ad

A partir del 21 de desembre es podrà circular sense restriccions entre Andorra i Catalunya. Un anunci molt celebrat pel Govern, que intentarà ara que es permeti també la circulació amb l'Alt Urgell abans d'aquesta data. Per assolir-ho caldrà parlar amb el govern espanyol. 

Un cop la Generalitat ha anunciat aquest dijous al migdia que aixecarà el confinament perimetral a partir del 21 de desembre, ara sí, el cap de Govern, Xavier Espot, ha volgut agrair a les persones que han participat en les converses, fins i tot particulars, per assegurar la millor plaça possible dins la pla desescalada de Catalunya i que han volgut portar amb molta discreció."De vegades s'imposa la confidencialitat, no per secretisme sinó perquè l'anticipació de les converses pot comprometre la bona fi de les demandes que s'estan formulant", ha declarat aquest dijous a la tarda Espot.

A partir del 21 de desembre es podrà circular sense restriccions entre Andorra i Catalunya. Això serà en la fase 3 de la desescalada que han presentat la consellera de Presidència i portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó, i el vicepresident, Pere Aragonès.

Abans del 21 però es podria donar un altre escenari, que s'aconseguís que Andorra es considerés dins la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran tot i que el cap de Govern diu que aquí les converses s'han de dirigir, especialment cap a l'executiu espanyol. Diu que s'han de donar encara "uns dies per acabar de polir i analitzar", i creu que "és factible que es pugui acabar materialitzant els propers dies".

D'aquesta manera es vol minimitzar l'impacte de les pèrdues de la campanya de Nadal. Pel que fa a les possibles negociacions de mobilitat amb França s'esperarà a la compareixença de Macron la setmana vinent.

Informa: Rosa Alberch

Comparteix:

18.215.185.97