ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Espot xifra en 4 milions el cost d’una tretzena paga als jubilats amb pensions més baixes

www.andorradifusio.ad

La tretzena paga per a la totalitat dels pensionistes que cobren menys del salari mínim costaria uns 4,2 milions d'euros, segons les estimacions del Govern. Així ho ha respost el ministre Xavier Espot al conseller del PS Pere López, que ha defensat aquesta mesura per millorar els poder adquisitiu de la gent gran.

Fent seva la inquietud del raonador del ciutadà i de la Federació de la Gent Gran, Pere López ha preguntat al Govern sobre quin cost tindria una tretzena paga als jubilats que cobren per sota del salari mínim.

El ministre Espot l'ha quantificat en 4,2 milions. López creu que amb aquesta xifra es vol generar alarmisme i ha demanat un nou estudi perquè diu que la seva proposta és incorporar la paga només per als pensionistes que tenen més de 35 anys cotitzats.

López manifesta que "hauria estat una mesura perfectament assumible pel pressupost, que hauria tingut un cost mínim si ho comparem amb altres gestions més que dubtoses que s'han fet aquesta legislatura".

Xavier Espot considera que assumir la tretzena paga podria posar en risc el sistema de pensions i per això és partidari d'anar-ne augmentant gradualment les més baixes. "Evidentment ens agradaria anar més ràpid i augmentar un 9% de cop les pensions més baixes i produiríem el mateix efecte de la tercera paga, però em sembla més raonable un augment progressiu", ha declarat.

El conseller del PS també ha insistit en la necessitat que el Govern faci un estudi específic sobre l'augment del preu dels lloguers.

Informa: Gerard Gort

Comparteix: