ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

L'Estat assumirà el cost de les proves d'antígens per al personal que treballa de cara al públic

www.andorradifusio.ad

La possibilitat de fer tests massius als turistes que ens visiten continua sense tancar-se i de moment no hi ha una postura clara. El que ja està decidit són els tests que es faran a tot el personal que estigui de cara al públic el cost dels quals assumirà l'Estat. És un dels aspectes que s'han exposat al sector turístic en una de les trobades que ha de determinar l'estratègia turística de l'hivern que hauria d'estar tancada en quinze dies.

El cribratge continu al personal sanitari, sociosanitari i escolar, però sobretot el del personal que treballa de cara al públic, centrarà l'estratègia de comunicació del país de cara al turisme. És una garantia per als visitants, que sabran que les persones que els atendran estaran lliures del virus. Així ho han exposat membres del Govern a representants del sector turístic. De moment, l'Executiu no ha quantificat ni quantes persones seran ni el pressupost que s'hi destinarà, ja que variarà segons la periodicitat de les proves. El que és clar és que el cost l'assumirà el Govern. Cada test costa entre 5 i 7 euros. Així ho ha explicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.

El que encara no està decidit és la possibilitat de fer proves massives als visitants. És precisament un dels aspectes que encara s'ha d'acabar de determinar, com ara si les proves es fan només als turistes que pernocten. Una decisió que s'haurà de prendre en els propers quinze dies, quan es vol tenir tancada l'estratègia per poder comunicar-la, avançava la ministra de Turisme, Verònica Canals.

Canals ha afegit que caldrà tenir definit un protocol específic en cas de positiu d'un turista amb polítiques de repatriació. També s'ha anunciat que la setmana vinent es tancarà la quota de temporers, que serà un 30% inferior a la de l'any passat, i que a pistes l'aforament del transport per cable o als restaurants serà similar al de la resta de locals i segons evolucioni la situació epidemiològica.

Informa: Anna Pifarré
Imatges: Xabier Moreira-Vicente Bellot

Comparteix:

34.236.245.255