ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

S'estrena l'obertura del Port de l'estació d'Arinsal per a ús exclusiu de ciclistes i vianants durant els caps de setmana d'estiu

www.andorradifusio.ad

Des d'aquest dissabte la pujada al Port de l'Estació d'Arinsal està tallada al transit durant els caps de setmana d'estiu entre les 8 del matí i les 12 del migdia. Una iniciativa que s'ha impulsat per afavorir el pas dels ciclistes. Paral·lelament s'obre el telecabina d'Arinsal, també durant els caps de setmana de manera gratuïta. Aquestes iniciatives han d'ajudar a dinamitzar la parròquia i, en especial, el poble d'Arinsal.

Aquest dissabte és un dia especial per als ciclistes i per a la Massana. El comú i el club Andona ho han volgut escenificar amb una pujada al Port de l'Estació d'Arinsal, coincidint en la primera jornada d'ús exclusiu sobre dues rodes.

Durant tots els caps de setmana d'estiu la carretera del port de l'estació d'Arinsal és exclusiva per a l'ús de ciclistes i vianants. Qui no es vulgui cansar i vulgui pujar fins a Comallemple ho podrà fer aprofitant el telecabina de manera gratuïta.

El conseller de Cultura del comú de la Massana, Josep Maria Garrallà, assegura que aquest estiu a la parròquia el ciclisme no s'atura. "Intentem fer un port que sigui segur per als ciclistes, que puguin baixar tranquil·lament i que s'hi trobin a gust. L'objectiu és dinamitzar Arinsal, justament obrint el telecabina per a totes aquestes famílies que no facin bicicleta."

La presidenta del Club Andona, Xari Rodríguez, esmenta que és un luxe que Andorra sigui territori ciclista. "És un luxe que hi hagi molta població de diferents països i jo crec que estem creant una cosa molt important. El ciclista busca llocs on pugui anar segur i Andorra ho és."

Alguns ciclistes s'han sorprès de veure la carretera tallada, com és el cas de la ciclista de l'equip Movistar Lurdes Oyarbide. "No ho sabia, me n'acabo d'adonar ara i llavors sí que és una fantasia poder gaudir d'una carretera sense trànsit."

Aquesta iniciativa s'allargarà fins al primer cap de setmana de setembre. La carretera estarà tallada als vehicles entre les 8 del matí i les 12 del migdia.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Àlex Vinyal 

Comparteix: