ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Estrenes: La història de Maria d'Escòcia i Isabel I arriba als cinemes

www.andorradifusio.ad

La història sovint s'ha convertit en un argument de pel·lícula. Aquesta setmana s'estrena "María de Escocia", que retrata la vida de dues dones poderoses enmig d'una Europa caòtica.

María de Escocia i Isabel
Dir.: Josie Rourke

Reina de França als 16 anys i vídua als 18. Es nega a casar-se una altra vegada i torna a Escòcia per ocupar un tron que li pertany però que fins al moment ha estat governat per Isabel I.

El sobrenom de Bloody Mary no se'l va guanyar perquè sí. S'explica que va ordenar centenars de morts entre els contraris al restabliment del catolicisme i quan es va veure obligada a abdicar, va buscar refugi en la seva cosina, reina d'Anglaterra, territori del qual també va reclamar els seus drets.

'María de Escocia', amb una protagonista clavada a l'original, arriba al cinema amb el retrat de dues dones que es comprenen en la intimitat del diàleg però que no faran concessions en públic. Al final Maria mor decapitada acusada d'intentar assassinar la reina Isabel.

Lego la película
Dir.: Mike Mitchell

I una vegada més els herois de Lego es colen al setè art amb una aventura en què la Terra es veurà alterada per l'arribada dels invasors de les peces gegants, Lego Duplo. Una nova ocasió de veure les possibilitat que tenen aquests personatges i les seves transformacions.

Informa: Rosa Alberch

Comparteix: