ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Estudien implantar també a la presó el programa per a maltractadors

www.andorradifusio.ad

Estudien implantar a la presó els tallers per a maltractadors. Els especialistes estan avaluant com ha de ser la vinculació amb el programa, com ara si ha de ser d'obligat compliment i marcat per sentència. Des de Polítiques d'Igualtat, consideren que pot ser un bon mètode per lluitar contra la violència.

El programa per a maltractadors es podria fer també a la presó. Els responsables del centre penitenciari, d'Interior i Justícia i de Polítiques d'Igualtat treballen en la possibilitat d'implementar-lo com un recurs més per reinserir homes condemnats per violència de gènere o domèstica.

Pel tècnic de l'àrea de Polítiques d'Igualtat encarregat del programa, Pol de Vilallonga, la presó és un lloc idoni per a aquest programa perquè els participants són conscients del problema.

Una qüestió encara en avaluació és si el programa hauria de ser obligatori o condicionat per sentència. Un tema en discussió entre especialistes i juristes.

De Vilallonga considera que si es fan, aquests tallers a la presó haurien de ser grupals. De forma voluntària ja hi participen 18 usuaris. Uns altres dos han estat obligats per Interior o per la justícia.

Informa: Ana Alamán
Imatges: Sergi Linares
Locució: Yasmina Canedo

Comparteix:

3.230.154.129