ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Evacuen el telecabina del Tarter per un problema en el motor

www.andorradifusio.ad

Ensurt aquest matí al telecabina del Tarter de Grandvalira. El giny mecànic ha patit una avaria que ha aturat la línia amb uns vint usuaris a l'interior de les cabines. L'estació ha activat el protocol d'evacuació, que s'ha fet sense cap incidència. No hi ha hagut ferits.

L'avaria al telecabina s'ha produït al voltat d'un quart de deu del matí quan el motor elèctric del giny s'ha aturat de sobte i ha provocat una forta sotragada. Tot i els intents per restablir el moviment de la línia, no ha estat possible.

En el moment de l'aturada, segons informa Grandvalira, hi havia catorze usuaris i un gos al telecabina. El fet que només estigui obert el sector per a esquiadors del país i que fos tan d'hora ha evitat que hi hagués més usuaris.

Entre els afectats hi ha havia alguns esquiadors de la federació, que han estat evacuats en un parell d'hores. Un d'ells, Enzo Fuentes, que explicava com "al principi estava una mica espantat perquè la cabina s'ha mogut molt després de frenar bruscament". "Han sigut 30 segons, després ja hem esperat tranquil·lament mentre tgrucàvem als entrenadors".  Un altre dels esquiadors, Miquel Guiral, afegeix com han baixat un a un "fent rappel amb els arnesos amb l'ajuda d'un pister". "Ens ha dit que la prioritat érem nosaltres i tot el material s'ha qudat dins la cabina".

Tot i l'ensurt i la forta sotragada no hi ha hagut cap ferit. Els operaris d'Ensisa no han necessitat suport extern per fer l'evacuació. El director general de Grandvalira-Ensisa, David Hidalgo, indica que "quan aquests aparells tenen una avaria i és mecànica, la frenada és més brusca que l'habitual".

L'evacuació ha acabat al voltant de la una i els operaris treballaven per reprendre l'activitat del telecabina, sense tenir una previsió de quan pot tornar a reobrir.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

3.237.205.144