ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

L'ex-cap d'Urgències al·lega que no hi va haver irregularitats en el contracte del sistema de triatge

www.andorradifusio.ad

Continuen les declaracions per les irregularitats al SAAS. Josep Gómez, ex-cap d'Urgències, defensa que no n'hi va haver en el cobrament dels drets de comercialització del sistema de triatge perquè ho tenia estipulat per contracte amb el SAAS. Un dels lletrats dels encausats creu irresponsable la querella presentada pel PS sobre aquest tema.

Josep Gómez, ex-cap d'Urgències, ha declarat davant la batlle que el 2003 va signar un contracte amb el SAAS per desenvolupar la comercialització del sistema de triatge i que no ho va fer com a empleat del sistema sanitari. Per tant, creu que no va cometre cap irregularitat en el cobrament dels drets de comercialització.

També ha declarat davant la batlle un dels empresaris de la concessió d'ambulàncies sobre una altra irregularitat que s'investiga. Ha explicat que el plec de bases del concurs en què es va privatitzar el servei d'ambulàncies no era arbitrari. Concretament, afirma que hi va haver una subvenció elevada perquè és un servei deficitari al qual no es pot apujar les tarifes i és l'única manera que els empresaris vulguin fer-se'n càrrec. Un dels lletrats dels encausats ha lamentat la querella sobre les irregularitats del SAAS presentada pel PS i que ha donat lloc a aquesta investigació judicial. "Creiem que allò més lògic seria que el PS reflexionés en relació a la querella que han interposat. Està fent molt mal al servei sanitari, a moltes persones. No tenen raó. I a més, si no els sembla bé com s'ha fet el tema de les ambulàncies és tan senzill com retornar les ambulàncies i que vagin ells a fer el transport sanitari", ironitzava l'advocat del propietari d'una empresa concessionària, Josep Anton Silvestre.

Altres fets que s'han posat en dubte en la investigació ha estat la recompra del servei d'ambulàncies per part del SAAS quan es va acabar la concessió. "Ens han demanat com va ser la finalització del contracte i com es va fer la recompra de les ambulàncies. Això s'ha explicat perfectament. Es van fer unes proves pericials i si hi va haver alguna pericial que no es va fer, el meu client ho desconeixia. I a més s'ens va donar un certificat que deia que el SAAS les havia peritat i aquell era el preu del peritatge", ha insistit Silvestre.

Els propers dies continuaran les declaracions.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

18.210.24.208