ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'exconsellera general demòcrata Meritxell Mateu creu que la causa és "un muntatge"

www.andorradifusio.ad

L'exconsellera general demòcrata Meritxell Mateu considera un muntatge la causa per la qual se la jutja al Tribunal de Corts. Se l'acusa de tràfic d'influències per a BPA i corrupció entre el 2012 i el 2013. En la banqueta dels acusats hi ha també Joan Pau Miquel com a inductor. 

Meritxell Mateu ha denunciat que encara ignora per què s'ha fet aquest muntatge "que es pot documentar" contra ella, en referència a la causa judicial oberta per tràfic d'influències i corrupció per a BPA, el judici del qual ha començat aquest matí.

A més, ha afirmat que quan el juliol del 2016 es va filtrar que havia treballat per a BPA, el cap de Govern, Antoni Martí, li va demanar que dimitís com a consellera general. Afirma que, al principi, no va voler acceptar però setmanes després ho va fer. També s'acusa Joan Pau Miquel, exconseller delegat del banc, per ser-ne el promotor.

La versió de la fiscalia és que Mateu, entre el 2012 i el 2013, va promoure modificacions legislatives que haurien afavorit dues empreses estrangeres a canvi de 48.000 euros. I ho hauria fet usant la seva tasca com a consellera general i els seus contactes amb el Govern.

La defensa afirma que Mateu va treballar per a BPA , però per donar suport a uns inversors estrangers importants que volien crear una empresa al país. Una societat que hauria acabat dirigint Mateu. 

També diu que no va contactar amb l'executiu per tractar aquesta qüestió i que els canvis legislatius no es van fer, com tampoc es va crear l'empresa.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Anna Romagosa
Locució: David Domingo

Comparteix: