ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'executiu assegura que els canvis a la nova llei ajudaran el sector ramader a ser més rendible

www.andorradifusio.ad

La benedicció del bestiar a Setúria obre el període de pastures que s'allargarà fins a final de setembre. Més de 800 caps de bestiar romandran en aquesta vall. El sector es mostra preocupat per la manca de relleu generacional. Tot i estudiar millores, el Govern deixar clar que de moment descarta crear una escola per formar personal especialitzat en el sector primari.

Fins a final de setembre 357 caps de boví i equí i més de 500 ovelles romandran a la vall de Setúria. La benedicció és el començament de les pastures, que com és tradicional ha servit per iniciar la temporada d'estiu. El sector veu amb preocupació el futur a causa del relleu generacional, que en cap cas reconeixen que tingui una solució fàcil. Des del Govern deixen clar que la creació d'una escola per formar personal especialitzat, com en el seu moment s'havia plantejat, no és una prioritat.

El mateix Cap de Govern, Xavier Espot, ho ha confirmat. "De moment aquest projecte com a tal no està a l'ordre del dia, però és una de les possibilitats que hi podria haver. En tot cas, crec que no forma part de les prioritats dels projectes que ara mateix hem de tirar endavant."

Això no obstant, no vol dir que no sigui una bona iniciativa, segons Espot, sinó que ha considerat que aquest procés "no pot venir només de forma unilateral del Govern, això també hauria de sorgir d'un procés de concertació amb el propi sector".

El cap de Govern també ha destacat la llei òmnibus, que servirà per aplicar modificacions en alguns àmbits per afavorir i ajudar el sector. La jornada festiva d'aquest dijous ha acabat amb un sentit homenatge a Rosa Tomàs Vidal, que complia, sense faltar cap estiu, quaranta anys com a vaquera dels ramats que pasturen a Setúria.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix: