ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

L'executiu creu que no cal obrir expedient a Salustià Chato per haver cobrat per fer d'àrbitre sent funcionari

www.andorradifusio.ad

El ministre Portaveu també ha donat suport al secretari d'Estat d'Economia, Salustià Chato, després que el seu nom hagi aparegut en un informe policial de l'operació Cautxú on es recollia que hauria estat cobrant per les seves tasques d'àrbitre tot i ser funcionari públic. Ahir, el ministre del qual depèn, Jordi Gallardo, ja el va confirmar en el càrrec, i avui el Eric Jover ha informat que el cas s'ha posat en mans de Funció Pública i els serveis jurídics per aclarir si cal dur a terme cap acció.

El secretari d'Estat d'Economia, Salustià Chato, va cobrar de la FAF per fer d'àrbitre i delegat de camp mentre era director de Pressupost del Govern. Compatibilitzar dues feines sent funcionari no està permès i per aquest motiu apareix, amb altres treballadors de l'administració pública en un Informe policial lligat a l'operació Cautxú.

Ara el Govern ho deixarà en mans del gabinet jurídic i el departament de la Funció Pública per tal que decideixin si per aquest fet cal obrir-li un expedient. "L'esperit de la llei és que en cas d'incompatibilitats hi hagi primer una tasca de notificació i de regul

"L'esperit de la llei és que en cas d'incompatibilitats el que hi hagi primer és una tasca de notificació i regularització i que en cas que no es realitzi aquesta regularització, el següent pas seria la incoació d'un expedient. Entenc que, per la lectura preliminar dels elements que tenim i sense tenir l'informe del gabinet jurídic i de Funció Pública que ens donin suport, la lectura directa d'aquest punt (de la llei de la Funció Pública) el que ens indicaria és que no s’ha d’obrir cap tipus d’expedient", ha argumentat el ministre portaveu, Eric Jover.

Tributs també ha sol·licitat informació a la justícia per fer els aclariments escaients ja que l'informe també apuntava que no hauria declarat l'IRPF pels imports cobrats de la Federació de Futbol.

D'altra banda el Govern estudiarà com matisar l'article de la llei de la Funció Pública on es diu que els funcionaris no poden tenir doble activitat professionals ja que ha vist que pot tenir diverses interpretacions. En aquest cas considera que cobrar imports mensuals que no superin els 300 euros per arbitrar partits no es pot considerar una feina a part de l'administració.

Informa: Ester Pons
Imatges: Rubén Calvo

Comparteix:

3.226.248.180