ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

L'executiu ultima el decret que fixarà l'obligatorietat de l'ús de la mascareta

www.andorradifusio.ad

El Govern ultima els detalls per fer obligatori l'ús de la mascareta també al carrer, a través d'un decret. L'objectiu és frenar els contagis com més aviat millor. A hores d'ara ja hi hauria sis afectats segons fonts hospitalàries.

La situació epidemiològica no és alarmant. Així ho ha indicat el cap de Govern, Xavier Espot, després d'anunciar que per primera vegada en un mes s'han detectat nous casos de coronavirus, tres treballadors d'una obra d'Escaldes.

S'està fent el cribratge als seus contactes i a falta de confirmació oficial, fonts properes a l'hospital indiquen que els positius s'han doblat i ja hi hauria sis casos.

El Govern, davant aquesta situació, ha volgut anticipar-s'hi i està acabant de redactar un decret que farà obligatori l'ús de la mascareta també al carrer, ja que considera que aquesta mesura, amb una bona higiene de mans, és clau per contenir els contagis.

El decret permetrà aplicar l'obligatorietat a l'acte, qüestió que no hagués estat possible si s'hagués decidit donar un rang de llei, que hagués fet el procés més feixuc. La mesura ha d'anar acompanyada d'instruments de control que en garanteixin el compliment.

A Catalunya, on des de fa uns dies s'ha establert l'obligatorietat de mascareta, s'han fixat sancions, que poden arribar als cent euros.

L'executiu ja ha anunciat que paral·lelament intensificarà el cribratge a la pobació i el control a les zones de restauració i oci per fer complir la distància de seguretat entre persones. A més està elaborant protocols per poder celebrar actes on s'agrupin més de 50 persones.

Informa: David Domingo
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix:

3.231.25.104