ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

L'executiva liberal considera que Chato no ha comès cap il·legalitat

www.andorradifusio.ad

Liberals d'Andorra considera que el secretari d'Estat d'Economia, Salus Chato, no ha comès cap infracció en haver cobrat de la Federació de Futbol els darrers anys exercint tasques arbitrals. El mateix Chato ha donat explicacions a l'executiva del partit.

Després d'escoltar Chato, l'òrgan director dels liberals avala el posicionament expressat pel seu president i alhora ministre d'Economia, Jordi Gallardo.

Assegura que el secretari d'Estat no incompleix la llei en cobrar de la Federació de Futbol per exercir tasques arbitrals. El secretari d'organització del partit, Guillem Forné, indica que fa una tasca molt específica d'observador i que no es compta com a treball. "No es pot cotitzar una cosa que no compta com a treball", declara.

Pel que fa a la declaració de l'IRPF, Forné assegura que Chato ja l'ha regularitzada: "Ho va declarar tot i va pagar la part proporcional de la tributació, tot i que pensa que no li pertocaria. Ara segurament es farà una consulta a nivell tributari".

Liberals pensa que no hi ha motiu perquè el PS demani una destitució fulminant quan la tasca de Chato ha estat pública molts anys, amb governs de tots colors.

Creu que caldrà millorar la llei davant situacions d'aquesta mena i espera que no afecti el partit a l'hora de buscar aliances per a les comunals.

Forné afegeix que "en l'operació Cautxú hi ha afers que comporten delictes penals" però "aquest cas és una presumpció sobre un possible conflicte administratiu que s'ha solucionat a nivell tributari i que encara està per veure si feia falta o no solucionar".

Els liberals, que atribueixen les darreres baixes a desacords electorals i no hi veuen una crisi de militància, han deixat per a la pròxima executiva l'inici de la feina per a les eleccions de desembre.

Informa: David Domingo
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix:

35.172.233.2