ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Un exgestor de BPA nega que facilités el blanqueig de capitals al grup de Gao Ping

www.andorradifusio.ad

Mauricio Escribano, exgestor de BPA, ha negat que facilités operacions de blanqueig de capitals al grup de Gao Ping que operava a Espanya. Així s'ha explicat durant una nova sessió del judici de la causa primera que afecta aquest banc intervingut.

L'exgestor de BPA, que va ser gravat facilitant operacions de blanqueig de capitals a Gao Ping, ha assegurat que els va mentir perquè "temia per la seva vida". Ho va fer en una declaració policial que s'ha llegit aquest dilluns al matí, en una nova sessió del judici de la causa primera de BPA.

Els fets van tenir lloc la tardor del 2011, a Madrid, quan es va reunir amb membres del grup de Gao Ping que li demanaven com traslladar fons a Andorra. L'incident va ser gravat i anys després les imatges van aparèixer en una televisió espanyola. També van ser utilitzades per intentar extorsionar el banc. L'home ha assegurat que tot el que els va dir era fals i seguint els manuals de prevenció de blanqueig. També ha comentat que, en tot cas, la decisió final de l'operació hauria estat dels seus superiors. I aquests ni s'ho haurien plantejat.

El judici de la causa primera de BPA va començar a celebrar-se el juny del 2021. Des de llavors han declarat una vintena dels acusats de blanquejar capitals del grup xinès de Gao Ping a través de l'empresari valencià Rafael Pallardó.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Fernando Montero

Comparteix: