ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Èxit del temporer d'estiu, una figura que hotelers i allotjaments turístics volen que es consolidi

www.andorradifusio.ad

El temporer d'estiu ha arribat per quedar-se. Així ho pensen els hotelers i responsables d'allotjaments turístics, que ja s'emplacen a treballar amb l'executiu com estabilitzar aquesta figura, que ha donat aire a molts establiments que tenien importants problemes de mà d'obra. Per a tots ells s'acaba una temporada que ha estat bona, impactada, però, pel complicat context socioeconòmic.

L'arribada del temporer d'estiu ha marcat un abans i un després. Enguany era el primer cop que s'obrien quotes per aquesta època de l'any, que han patit diverses ampliacions, i els beneficis han estat tants que es desitja consolidar aquesta figura. 

Així ho ha afirmat el president de la Unió Hotelera, Jordi París, que creu que  "ha sigut una figura molt bona i molt ben acollida que ha tret molta pressió en una situació de manca de personal". Per la seva banda, la directora d'Autèntics Hotels, Meri Cassi, ha afegit que també "ha donat molta estabilitat a l'hora de donar servei, fet que l'estiu passat va comportar moltes dificultats". 

El president de l'Associació d'Empreses d'Allotjaments Turístics, Àlex Ruiz, també reconeix que ha estat una mesura molt bona pel sector, tot i opinar que sobretot els grans beneficis se'ls han endut els hotelers. S'emplaça ja a veure com es podria estabilitzar aquesta figura de cara a l'any vinent, essent aquest precisament un dels temes centrals de la trobada entre el sector i el Ministeri de Turisme d'aquest dilluns. 

Cassi ha remarcat que les quotes per l'hivern ja estan solventades i "preocupa una mica més quina continuïtat li donem" a les d'estiu, que van començar essent una prova pilot, afegint que és prioritari solucionar les dificultats per trobar allotjament. L'objectiu és "crear el teixit productiu que li fa falta al país en el nostre sector per tal d'estabilitzar el treballador i buscar la qualitat en el servei", ha ressaltat París. 

Tots ells estan satisfets de com ha anat la temporada, tot i notar de prop les conseqüències de la guerra a Ucraïna.

París ha subratllat que durant l'estiu "ha vingut molta gent i això és bo pel sector i per Andorra com a destí". Com a mostra, ha esmentat que el cap de setmana passat "alguns hotels han tingut unes xifres d'ocupació que no ens les esperàvem". Ruiz ha destacat que sobretot al mes de maig van notar una davallada important en comparació amb l'any passat. Mentre que el juliol també va ser fluix, l'agost va remuntar. 

Per Cassi també "ha estat un bon estiu, però no el que esperàvem que podria ser". En bona part ho atribueix a les complicacions geoeconòmiques i geopolítiques derivades del conflicte a Ucraïna. Com a observació, remarca que han tingut moltes reserves d'última hora. Tot plegat ho volen analitzar amb detall per tal de posar punt final a la temporada estiuenca i ja preparar maquinària per l'hivern. 

Informa: Laura Cugat
Imatges: Ricard Tenza-Arxiu RTVA

Comparteix: