ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

L'exministre Francesc Camp serà el candidat de Demòcrates a Canillo

www.andorradifusio.ad

L'exministre de Turisme Francesc Camp serà el candidat de Demòcrates a les comunals de desembre per Canillo. Els taronja aspiren a revalidar cinc de les set parròquies, amb Canillo, Encamp i Escaldes com a places en les que no poden repetir els actuals mandataris.

Francesc Camp ja ha donat el sí a liderar la llista canillenca de Demòcrates i a manca que s'oficialitzin totes les candidatures, a final d'octubre, és hores d'ara el primer nom que aspira a succeir l'actual cònsol, Josep Mandicó.

Camp ha estat vuit anys ocupant la cartera de Turisme al Govern d'Antoni Martí i és un dels homes forts a Canillo.

Ara es converteix en aspirant a cònsol en una parròquia en la qual Demòcrates té molta força i ha estat clar guanyador els darrers temps. De fet és una de les places en la qual menys hi cap la reedició del pacte de Govern amb Liberals, que té molt poca implantació en territori canillenc.

La possibilitat d'anar conjuntament amb els socis de Govern també s'analitza a Encamp i Escaldes-Engordany, les altres parròquies on Demòcrates defensa consolat, però no pot repetir candidat. I de moment no hi ha ni molt menys unanimitat per concórrer conjuntament amb els liberals.

En territori encampadà, a més, un nou actor ha entrat en escena. Es tracta d'Agrupament Encampadà, una plataforma que agrupa diferents sensibilitats i està treballant per estructurar una llista. En l'òrbita d'aquests moviments hi hauria l'exliberal Valentí Martí o Joan Masjoan. Per la seva banda, Joan Sans ha negat formar part de la nova agrupació tot i que tampoc hi serà amb el PS. Ha remarcat que continua militant al Partit Socialdemòcrata tot afegint que s'ha desvinculat del comitè local.

A Andorra la Vella i Ordino, on Conxita Marsol i Josep Àngel Mortés aniran a la reelecció, Demòcrates sí que té la voluntat d'aconseguir consensos amplis amb altres forces i sensibilitats.

Informa: D. Domingo / A. Alamán / A. Pifarré
Imatges: Arxiu

Comparteix:

34.231.21.83