Experiència immersiva per als 30 anys de Pastorets 

www.andorradifusio.ad

Els Pastorets de Sant Julià de Lòria fan trenta anys i, encara sense auditori, se'ls ha buscat un nou format. Una experiència immersiva amb diàlegs que creuen les representacions de les últimes tres dècades. 

Si Folch i Torres aixequés el cap quedaria meravellat de la capacitat d'adaptació i reinvenció de Sant Julià de Lòria, que no només ens ha explicat tot cantant el naixement de Jesús i la lluita del bé contra el mal, sinó que ara pretén fer dialogar els personatges al llarg dels últims 30 anys gràcies a una experiència immersiva. 

L'empresa encarregada ha hagut de visionar més de 45 hores de vídeo per crear la projecció final. Hem de pensar que cada escena s'ha representat vint-i nou vegades al llarg d'aquests anys. Així que la tria ha estat laboriosa. "Totes aquestes edicions conviuran dins una mateixa història" explica Marc Colomines de Blit Studio. "Hem agafat talls de les diferents històries i dels diferents anys, generant converses entre els personatges. El que interessa dels formats immersius és que no et quedis només amb la pantalla, sinó que et vinguin coses d'altres sentits com l'àudio que t'envolta o  la il·luminació extra". 

Aquest vol ser un homenatge a totes les persones que han format part de l'obra al llarg del temps i que seran les primeres a veure el nou format. La cònsol menor laurediana, Mireia Codina, avança que "s'ha previst que siguin els protagonistes dels dies de les estrenes i ja que cada any ens regalen un espectacle aquest any els el regalem un a ells".

Per al públic general es faran dos passis diaris per a grups de cinquanta persones, del 26 al 30 de desembre i del 2 al 6 de gener excepte el dia de la cavalcada, a la sala Sergi Mas. 

Informa: Rosa Alberch

Imatges: Ricard Tenza 

Comparteix:

Compartir sostre amb obres d'art andorranes Dos detinguts per agressió sexual